Aller Media Denmark

Hvordan kan et bil-brand engagere unge kvinder og skabe efterspørgsel på sine biler?

Til sommerkampagnen for FIAT 500C ønskede FIAT at prøve en ny approach i stedet for den traditionelle, taktiske bilkampagne, som typisk har til formål at generere besøg hos forhandleren og prøveture.

FIAT ville i stedet udnytte en kontekst, som er relevant for målgruppen og interagere med dem gennem inspirerende indhold og dermed skabe et større ønske om at købe eller privatlease bilen.

Kampagnens målgruppe var den urbane og stilbevidste kvinde i alderen 25-35 år.

Hun er ung af sind og drømmer om det perfekte sommer-roadtrip med sine veninder i en cool bil, der giver hende den ultimative følelse af frihed og glæde.

løsningen

La Dolce Vita

For at engagere den unge, stilbevidste, urbane kvinde teamede FIAT op med ELLE Danmark. ELLE har en stærk tilstedeværelse på de sociale medier og har ekstremt stor succes med at engagere præcist denne målgruppe.

Den kreative idé bag kampagnen var at bygge på den unge kvindes drøm om et roadtrip med sine bedste veninder i sommersolen, med kalechen nede i en trendy cabriolet. Idéen var særligt tro mod FIATs italienske DNA – La Dolce Vita – som netop handler om at nyde livet.

I denne ånd blev kampagnen udført som en serie på 86 posts på ELLEs Instagram-side i juli 2017, som viste ELLEs team på et roadtrip i Danmark, hvor de kørte i en chic rød FIAT 500 cabriolet. Dette gav FIAT en SOV på næsten 100% i juli måned.

FIAT 500-bilen var forsynet med et ELLE x FIAT-logo, hvilket tilførte kampagnen et outdoor element, mens den kørte rundt i Danmark.

Instagram-posts’ene viste billedskønne hoteller, de bedste restauranter, den lækreste mad, den fantastiske natur og selvfølgelig FIAT 500C-modellen på en meget underspillet måde på de helt rigtige locations, f.eks. på stranden eller på en smuk blomstermark. Alle posts var forsynet med hashtagget #ELLExFiat500CRoadtrip.

ELLE sørgede for at aktivere sine følgere ved at spørge dem om deres bedste rejsetips undervejs, og på denne måde fik kampagnen karakter af en interaktiv serie, hvor følgerne kunne følge roadtrippet tæt – næsten som at være der selv.

På baggrund af roadtrippet blev der lagt seks rejseguides ud på ELLE.dk, og ELLE hostede også en konkurrence, hvor præmien var en uges leasing af bilen. Herudover blev kampagnen delt på ELLEs Facebook-side.

Resultat

Reach over 2.500.000

De 86 posts opnåede et samlet reach på 2.503.602, hvilket var 32% over målsætningen, fik 72.537 likes, hvilket var 181% bedre end forventet, og blev kommenteret 593 gange, hvilket var ikke mindre end 250% over kampagnens målsætning.

Kampagnen præsterede på samme niveau som ELLE Danmarks redaktionelle posts, hvilket viser, hvor meget indholdet appellerede til følgerne.

Som det mest imponerende var der ikke noget budget bag opslagene, og alle visninger var derfor organiske.

Det store engagement fra følgerne fremgik også af kommentarerne – de kommenterede de enkelte posts med tips om restauranter og sightseeing på destinationerne under roadtrippet og taggede deres venner med kommentarer om, at de også ville have sådan en lækker bil.

Med andre ord blev målet om at engagere stilige, urbane kvinder gennem inspirerende indhold opnået til fulde.