Årsregnskab: Positivt resultat og fokus på udvikling

pressemeddelelser, 20-01-2022

Aller Media A/S leverer et positivt resultat på 14,3 mio. kr. for regnskabsåret 2020/2021 med en omsætning på 720 mio. kr. Charlotte Riparbelli, adm. direktør i Aller Media, ser frem mod at styrke kerne- og udviklingsområderne yderligere i de kommende år.

Aller Media A/S offentliggør i dag, torsdag den 20. januar, årsregnskab for 2020/2021, der løber fra den 1. oktober 2020 til den 30. september 2021.

Medievirksomheden kommer ud af regnskabsåret med en omsætning på 720 mio. kr. og et driftsresultat (EBITDA) på 52 mio. kr. Årets resultat er på 14,3 mio. kr., hvilket er en forbedring på 50 mio. kr. ift. regnskabsåret 2019/2020. Af ledelsesberetningen fremgår det, at årets resultat er meget tilfredsstillende.

Godt udgangspunkt for udvikling og vækst

Charlotte Riparbelli, adm. direktør i Aller Media, ser de gode takter i årsregnskabet som et resultat af et fokuseret arbejde med forretningsområder og ny strategi, der skal bidrage til at understøtte og accelerere udviklingen af Aller Media som fremtidens mediehus.

- Det har været to helt ekstraordinære år under corona, hvor vi har skullet tilpasse og udvikle vores forretning. Vi har måttet finde nye måder at arbejde på og være ekstremt omstillingsparate og fleksible. Det er vi i den grad lykkedes med. Og det er med en kæmpe cadeau til alle de dygtige medarbejdere i Aller Media, der har bidraget med stort engagement, professionalisme, dygtighed og gåpåmod, siger Charlotte Riparbelli, der tiltrådte stillingen som adm. direktør i marts 2020 efter to måneder som konstitueret adm. direktør, og fortsætter:

- Corona har helt sikkert været en kæmpe udfordring, men det har også været startskuddet til en massiv nytænkning i hele organisationen. Det, at vi formår at navigere så godt under corona, er bestemt med til, at vi kommer stærkt ud af regnskabsåret. Vi har både formået at stabilisere vores forretning og har samtidig påbegyndt udviklingen af forretningsområder og digitale investeringer ift. nuværende og nye produkter i markedet. Så årets positive resultat er kun begyndelsen, siger hun.

Skal bygge ovenpå forretningen

Det afsluttede regnskabsår er et solidt afsæt for videre udvikling af forretningen, både den eksisterende og også ny forretning, som på sigt skal sikre vækst på både top- og bundlinje. Om dette siger Charlotte Riparbelli:

- Det er ingen hemmelighed, at vi er i et marked, der oplever et strukturelt fald på print. Det medfører naturligvis, at vi som privatejet mediehus skal bygge ovenpå vores forretning med investeringer i digitale formater og platforme samt i nye forretningsområder. Det skal ske gennem udvikling og opkøb, der skal bidrage til at øge omsætning og bund, siger hun og fortsætter:

- Vi kigger selvfølgelig på opkøb, der ligger i tråd med vores kerne- og udviklingsområder og vores overordnede strategi. Udgangspunktet er opkøb, som styrker os som mediehus og multiformatspublicister i bred forstand.

Nøgletal Aller Media A/S

Årsregnskab 2020/2021 (t.kr.)

Nettoomsætning: 719.950

Driftsresultat (EBITDA): 52.020

Årets resultat: 14.311

Årsregnskab 2019/2020 (t.kr.)

Nettoomsætning: 748.840

Driftsresultat (EBITDA): 6.675

Årets resultat: (35.948)

Pressekontakt