SØNDAG fylder 100 år

pressemeddelelser, 29-11-2021

I dag, mandag den 29. november, fejrer SØNDAG, Danmarks største kvindeblad, 100-års fødselsdag. Det bliver bl.a. markeret med et særligt gemmenummer. ”Længe leve SØNDAG – Køb det mandag!”.

100 år og relevant som aldrig før. Ugebladet SØNDAG runder på lørdag den 4. december det skarpe hjørne. Det fejrer SØNDAG med et fødselsdagsnummer i dag mandag den 29. november, der blandt andet sætter fokus på livet og tilværelsen for kvinder i aldersgrupper i 10’erne, 20’erne, 30’erne, 40’erne, 50’erne, 60’erne, 70’erne, 80’erne, 90’erne og selvfølgelig de 100-årige.

Her interviewes blandt andre Margrethe Vestager om at være i 50’erne, Hanne Reintoft om 80’erne og så ikke mindst 100-årige Grethe Roed, der – ligesom SØNDAG – er født i 1921 og har fem børn, 12 børnebørn, 27 oldebørn og tre tipoldebørn. Fantastiske og spændende fortællinger om livet og det at blive ældre på både godt og ondt.

”SØNDAG er på alle måder et fantastisk blad og et stykke dansk mediehistorie. Det har været den vildeste opgave at sammensætte 100 års-jubilæumsnummeret, som er et særligt gemme-nummer. Vi har siddet med så meget materiale fra dengang og været i arkiverne for at finde de bedste historier fra 1921 frem til i dag,” siger Christina Bølling, chefredaktør på SØNDAG, og fortsætter:

”Det, at skulle kigge 100 år tilbage, har været rørende, for det er jo vores allesammens historie, som bliver rullet ud igennem et medie som SØNDAG, når man f.eks. ser en ung Dronning Margrethe svinge Joachim rundt på Amalienborg, eller møder Hanne Reintoft, der stod for bladets brevkasse i 25 år. Både min mor og min mormor har holdt bladet, og nu er det også mig og mine døtre.”

Christina Bølling tiltrådte chefredaktørposten i juni 2021, hvor hun med 34 års erfaring fra magasinbranchen skal være med til at sikre, at SØNDAG fortsætter sin udvikling og både formår at fastholde og tiltrække nye læsere gennem en tydelig og stærk profil hos sine kvalitetsbevidste læsere.

”Helt fra begyndelsen har den sobre journalistik og evnen til at fortælle gode historier båret SØNDAG, og det gør den stadigvæk. Vi er Danmarks største kvindeblad”, siger Christina Bølling.

I følge Charlotte Riparbelli, adm. direktør i Aller Media, er det netop evnen til at have mod på det nye og livets mange facetter, der gør, at SØNDAG er blevet 100 år og stadig er i fuld vigør.

”Som Danmarks største kvindeblad er SØNDAG en del af rigtig mange læseres liv og mandage. Med et slogan, som de fleste danskere nok kan i søvne, har SØNDAG taget en plads i hverdagen, hvor det giver læserne alt det, som søndagene kan byde på. Ro, perspektivering, inspiration, lækker mad, DIY, oplevelser, nye rejsemål, fødderne op, idéer til hjemmet, velvære og meget mere,” siger Charlotte Riparbelli og fortsætter:

”SØNDAG er blevet 100 år, fordi det holder sig relevant, fordi det ikke er bange for alt det nye, og fordi det tør lære og udvikle sig, men også fordi der er en tydelig kerne i, hvad SØNDAG er, kan og kan dele ud af. Der skal lyde en kæmpestor tak og tillykke til alle på og omkring SØNDAG – ikke mindst også til alle de mange, der hver mandag køber bladet og læser med. Vi håber på 100 år mere,” slutter hun.

Pressekontakt